Projekt "Společnou cestou"

20.12.2015 14:21

Děti z našeho dětského domova se účastnily projektu pod názvem ,,Společnou cestou“, který je financován ING Bank Nadace Terezy Maxové.

Poskytnutí nadačního příspěvku umožňuje realizaci projektu, kterým bychom chtěli navázat na dřívější spolupráci s Domovem pro osoby se zdravotním postižením. S odstupem času došlo k obnově našich klientů - dětí, které již mohly tuto realitu života zažít a vzhledem k osvědčeným výsledkům, zejména týkajících se náhledu dětí na život a vnímání nejen své osoby, považujeme tuto situaci nutnou řešit.

Nadační příspěvek je využíván na realizaci projektu, který napomáhá v rozvoji sociálního cítění dětí z dětských domovů, jejich zdravému - reálnému pohledu na budoucnost bez zbytečného přikrášlování, propojení života s lidmi handicapovanými. Je to projekt, který iniciuje pozitivní zlepšení soužití a oživení v našem městě. Jde o obnovení starých tradic, společné setkání s lidmi se zdravotním postižením, ať již mentálním, či fyzickým, kteří jsou nejen ze zdravotních důvodů umístění v blízkosti našeho zařízení a umožnit tak i dětem z dětského domova pohled na reálný život.

Do projektu jsme zařadili osvědčené aktivity, jako je společné soutěžení, opékání špekáčků, ale i pečení perníčků, nastudování divadelního pásma, návštěvu kulturních představení. Uvítali jsme rovněž iniciativu klientů Domova pro osoby se zdravotním postižením a přijali jejich pozvání na dny otevřených dveří, kdy byly představeny jednotlivá zařízení sociálních služeb, vydařené bylo i společné vystoupení na Vánočním jarmarku ve Starém Městě. Pevně věříme, že v započatém přátelství budeme pokračovat a čeká nás ještě řada hezkých zážitků, na které se již těšíme.

Zpět

Projekt "Společnou cestou"

/album/projekt-spolecnou-cestou/dscn0379-jpg/ /album/projekt-spolecnou-cestou/dscn0384-jpg/ /album/projekt-spolecnou-cestou/dscn1077-jpg/ /album/projekt-spolecnou-cestou/dscn1079-jpg/ /album/projekt-spolecnou-cestou/dscn1113-jpg/ /album/projekt-spolecnou-cestou/dscn1138-jpg/ /album/projekt-spolecnou-cestou/dscn1145-jpg/ /album/projekt-spolecnou-cestou/imag1138-jpg/