PROJEKT „LEPŠÍ SVĚT NAŠIM DĚTEM“

06.10.2011 14:04

Záměrem Nadačního fondu Tesco je uspořádat veřejnou sbírku mezi zákazníky společnosti Tesco. Sbírkový systém spočívá v naskenování speciálního čárového kódu přímo na pokladně Tesca. Každým načtením tohoto kódu přispívá zákazník do veřejné sbírky částkou 20 korun. Tento systém je funkční na všech pokladnách v obchodech Tesco.

Výtěžek  sbírky bude rozdělen mezi jednotlivé dětské domovy. Tento projekt bude probíhat ve dvou vlnách a dětské domovy za získané peníze nakoupí sportovní vybavení ve vybraném obchodě Tesco.

 

 

 

    

Jménem dětí z Dětského domova Uherské Hradiště, bych chtěla poděkovat Nadačnímu fondu Tesco, který v rámci projektu ,,Lepší svět našim dětem !" poskytl finanční částku 9989,-, určenou na nákup sportovního vybavení. Účelem tohoto projektu je podpora organizací pečující o zdravotně, či sociálně znevýhodněné osoby. V našem případě jsou to právě děti umístěné do dětského domova, které  mohly být díky této nadaci obdarovány a mohly se tak těšit na zimní sporty. Po obdržení hodnotné peněžní částky, kterou nám poskytl Nadační fond Tesco, jsme měli možnost dokoupení nových sportovních pomůcek, které budou využity pro zimní sporty, zejména jsou to lední brusle . Radovat se mohou jak dívky, které obdivují krasobruslení, tak chlapci, kteří nové brusle vyzkouší při hokeji. Nezapomněli jsme ani na naše nejmenší, kterým brusličky a sáňky udělaly velkou radost. Zakoupené hokejky si užijí zejména starší chlapci. V rámci druhé vlny tohoto projektu, která proběhla na počátku roku 2012, obdržel náš dětský domov od Nadačního fondu Tesco v rámci projektu ,,Lepší svět našim dětem !“, finanční částku 5262,-Kč. Poskytnutím uvedené částky jsme tak měli možnost provedení nákupu sportovního vybavení v obchodní jednotce Tesco Uherské Hradiště, kde jsme se setkali s velmi kladným přístupem. Z uvedeného sortimentu zboží se tak naše děti mohou radovat z nových pomůcek na jejich turistické ozdravné pobyty – spací pytle a taktéž z vybavení pro kolektivní sport – florbalové hole a míčky, které využijí již v dohledné době, při utkání mezi jednotlivými dětskými domovy. Pomocí projektu ,,Lepší svět našim dětem!“, nám bylo umožněno zlepšení celkové vybavenosti v oblasti sportovní činnosti dětí, svěřených do péče našeho zařízení. (Zámečníková Marcela)

 

 

Zpět